Наближава крайния срок за подаване на декларации за физическите лица

Share This:


Национална агенция за приходите напомня, че на 30.04.2018г. изтича срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица, получени  през 2017г.

В същия срок трябва да се плати и дължимия данък, след приспадане на направените авансови вноски.

Ползването на данъчни облекчения е при условие, че задължените лица нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към датата на подаване на годишната данъчна декларация. От НАП препоръчват във връзка с това, всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения, дължими към Агенцията и предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело. Това става чрез издавания от Агенцията безплатен персонален идентификационен код (ПИК) и с квалифициран електронен подпис (КЕП) в Портала за е-услуги на НАП.

От началото на годината до момента, в НАП Силистра са подадени  общо 4735 годишни данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица, като 998 от тях са  подадени по електронен път с КЕП, а 1658 – с ПИК.

Неподаването на декларациите в срок се санкционира, като минималната глоба е до 500 лева, а при повторно нарушение – до 1000 лв.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета, както  и  с  пощенски запис.

От месец февруари НАП предлага за своите клиенти нова услуга за плащане на задължения към бюджета без банкови комисионни и такси –  чрез ПОС терминали. Това може да стане на место във всеки офис или чрез портала за електронни услуги на НАП – виртуален ПОС.

Повече информация за попълването и подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица може да се получи от сайта на НАП на адрес http://www.nap.bg/  , или на телефона за информация на НАП –  0700 18 700 на цената на един градски разговор.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com