Монтират допълнителни пътни знаци и светофар заради тировете в Силистра

Share This:


Допълнителни пътни знаци за ограничаване на скоростта ще се поставят в Силистра по улица “7 септември”, която е част от първокласен републикански път. Новите знаци ще се монтират заради струпването на тежкотоварни автомобили, съобщиха общината в дунавския град.
Ще бъде монтиран и светофар, а непосредствено до него ще се изгради контролно-пропускателен пункт /КПП/, от който тировете ще се пропускат при строг контрол от органите на реда и служители на общинския инспекторат. Контролно- пропускателният режим ще даде възможност за по-гъвкаво управление на трафика, по-добро взаимодействие и координация между ОД на МВР-Силистра, Община Силистра и ГКПП-Силистра.
По улица “7 септември” се стига до ГКПП-Силистра, откъдето се влиза в съседна Румъния. От пролетта на тази година на ден преминават над 170 тира, 250 леки автомобили и над 1000 души, сочи статистиката. Усиленият трафик създава редица неудобства на живеещите в тази част на града и е необходимо решение за извеждане на трафика от населеното място.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com