Моноспектакълът “Джанки в Манхатън” по разкази на Хасан Ефраимов ще бъде предствен на силистренска сцена

Share This:


Издателство “Ковачев прес” – град Силистра в партньорство с Драматично-куклен театър Силистра организират нетрадиционно представяне на авторa д-р Хасан Ефраимов.
На 2 май от 19,00 ч. в залата на Драматично-куклен театър Силистра ще бъде представен моноспектакълът на актьора Красимир Демиров по разказа “Джанки в Манхатън”.

От 20,00 ч. присътващите ще могат да се срещнат лично с д-р Хасан Ефраимов, който ще представи за първи път и поредната си книга с разкази “Възкресение”.

 

Д-р Хасан Ефраимов:„Шейтаните от тавана на гара Хитрино“, този разказ се роди спонтанно. Произшествието беше станало рано сутринта, а аз обикновено по това време си лягам и бях пропуснал този момент. Когато към 11 ч. станах и видях кадрите по телевизиите, осъзнах ужаса. Близо два часа гледах. Никога не съм мислил, че ще напиша такъв разказ. Когато пиша, слушам депресивна музика, това е релаксът ми. Няма как щастлив човек да пише за болката, трябва да я изпиташ, за да я опишеш. А шейтаните, които ни дължат толкова дълго на дъното и преобръщат живота ни, са много, не изпускат примката. Събрал съм около 20 разказа за трагедията в Хитрино, в тях има много образи на шейтани и мисля, че това ще бъде най-хубавата ми книга, ще бъде 6-ата поред, без да броим научния ми труд. „Възкресение“ със сатирични разкази и още една, която не зная как ще се казва, са готови за печат. Първата беше „Метаморфоза“, започнах я като на шега през 2015 г.“, разказва той…

Красимир Демиров : моноспектакълът де факто е литературно четене на един разказ. „Когато прочетох книгите му, си казах, че този човек не може да е нормален, толкова много болка и страдание има в текстовете му. Ако един човек понесе всичката тази болка, ще откачи. Може би неговото убежище са книгите му, в тях той бяга от кошмарите. След всяко представление аз съм разнебитен. Защото да събереш в един час онази горест и мъка на емигранта е почти непосилно. „Джанки в Манхатън“ е за всички, които имат роднини и близки в изгнание някъде по света и ако не се насълзят очите им, значи не им пука за нищо. В случая не спектакълът е уникален.“, казва артистът.

Цената на билета за представлението е 5 лв., а входът за срещата с автора – свободен.

Билетите са вече в продажба на касата на Драматично-кукления театър.

От театъра предупреждават, че спектакълът „Джанки в Манхатън“ е тежко, драматично произведение и не е подходящ за деца.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com