Молдовски ТИР се обърна на кръговото край бившия ДАП в Силистра

Share This:


Тази публикация е прочетена 3032 пъти!

ТИР с молдовска регистрация се обърна днес следобяд на едно от оживените кръстовища – кръговото край бившия ДАП. Според очевидци, шофьорът не е могъл да вземе завоя, тъй като е влязъл с голяма скорост в кръговото, вследствие на което камионът се е обърнал върху тротоара. По чудо няма пострадали. Тирът е бил натоварен с плоскости за мебелни фабрики.
На мястото на инцидента веднага са пристигнали екипи на Бърза помощ, пътна полиция и ДАИ. Пред катаджиите тираджията обяснил, че навлизайки в кръговото педалът на газта е “залепнал” и не е могъл да го освободи. Пробата му за алкохол е отрицателна.
По всяка вероятност кръстовището ще бъде освободено тази нощ или утре сутринта. Очаква се да пристигне 100-тонен кран от Добрич, за да изправи камиона.
Проблемът с преминаването на стотици тежкотоварни автомобили по улиците на Силистра продължава вече две години и половина, и да се стигне до подобен инцидент е било само въпрос на време, коментираха жителите на квартала. Преди месеци два тежки камиона се удариха извън пределите на града.
Нито държавните, нито местните власти направиха нещо смислено, за да озаптят автомобилния терор. Поставените по улицата към граничния пункт знаци, забраняващи спирането през деня, не плашат никого, а и санкции също няма.
Властимащите продължават да си пеят мантрата, че като се построи мостът над Дунав, проблемът ще се реши.

 

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com