“Мистерията на българските гласове” с нов албум с участието на световноизвестната Лиса Джерард


Тази публикация е прочетена 1092 пъти!

Новият албум на “Мистерията на българските гласове”, който бе представен в столичния клуб “Терминал 1”, вече е достъпен на българския пазар, съобщи БГНЕС. Компактдискът носи името “BooCheeMish”, а разпространението му на световния музикален пазар предстои да започне днес. Той съдържа 12 нови музикални произведения, писани специално за българския състав, и е първият студиен запис на хора от близо 20 години.

“Албумът е различен от останалите, защото имаме колаборация с други изпълнители. Имаме и гост-музиканти, сред които и световноизвестната Лиса Джерард”, сподели продуцентът Бояна Бункова. Австралийката Лиса Джерард е известна на меломаните като член на “Дед кен денс” и като композиторка и изпълнителка на филмова музика. Тя е носителка на “Златен глобус” за музиката към филма “Гладиатор”, създадена съвместно с композитора Ханс Цимер. “Опитваме се да не копираме това, което вече е история и по някакъв начин е постигнало успех. Имаме уважение към миналото, но се стремим да разширим границите, правейки един интернационален формат на новия албум. За разлика от другите албуми на “Мистерията на българските гласове” този не е толкова акапелен, а е смесване между пеене и инструментал. Музикантите в него идват от различни стилове, което прави албума много интересен”, сподели музикалният продуцент и основен композитор на песните Петър Дундаков.

 
В албума участват още световният шампион по бийтбокс Скилър и немският перкусионист Дейвид Кукерман. Присъстват и много български музиканти, сред които китаристът Петър Миланов, Христина Белева – гъдулка, Костадин Генчев – кавал, и Димитър Карамфилов – контрабас. “Този диск за мен е невероятен, защото работихме с хора, които не са в нашия жанр. Работата с Лиса Джерард – една дама, която е отдадена на нашето изкуство, както и с всички известни инструменталисти донесе резултат”, казва диригентката на състава Дора Христова.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com