МВР ще слага информационни писма по входовете с данни за районните инспектори, дежурните части и областните директори

Share This:


От МВР ще слагат информационни писма по входовете с полезна информация за местните структури на полицията. По заповед на министъра на вътрешните работи Пламен Узунов информационни писма с името и координатите на районния инспектор, отговарящ за съответната територия, контактите на дежурните части на районните управления и областните дирекции, както и на дирекциите „Инспекторат“ и „Вътрешна сигурност“ в МВР трябва да достигнат до всеки вход на жилищна сграда в градовете, селата и вилните зони.
Това стана ясно на национално съвещание на МВР, съобщиха от ведомството. Като приоритетна задача новото ръководство извежда възстановяването на връзката между районните инспектори и гражданите Освен възможност на всеки гражданин за връзка с компетентните полицейски служители, мярката цели и повишаване на самоконтрола на служителите, поясни министър Пламен Узунов.
Писмата ще съдържат контактите на районния инспектор, дежурните части на районното управление, областната дирекция, инспектората и вътрешна сигурност, а според началника на кабинета на Узунов Николай Крушков кампанията ще коства толкова незначителни средства, че не си струва да се коментират.
За подготовката и пращането на писмата ще отговарят областните директори, а първите бройки трябва да са в пощенските ни кутии след седмица. Според Николай Крушков, те не просто ще възстановят общественото доверие, но и ще повишат самоконтрола в МВР.
“Считаме, че това е елемент от изграждане на доверие между служителите на полицията и гражданите. Министърът на вътрешните работи даде една седмица срок на областните директори да подготвят и изпратят съответните информационни писма. Осигурен е допълнителен финансов ресурс. Целта на тези информационни писма не е да се търси наказание на служителите, които не могат да бъдат открити от гражданите, а е да се повиши самоконтролът в МВР”, обясни Крушков.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com