МВР-Силистра: Започват традиционните съвместни проверки с български и румънски пътни полицаи

Share This:


 

 

Снимка - Архив
Снимка – Архив

На прага на туристическия сезон започват съвместни контролни проверки на българската и румънската пътна полиция в пограничните района на Силистра и Кълъраш, съобщават от Областната дирекция на МВР в дунавския град. Инициатива се осъществява съгласно подписаните през юни, 2010 г., в Гюргево „Правила за извършване на съвместни действия на пътните полиции в пограничните райони и осъществяване на съвместна потрулно-постова дейност за опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на Република България и Румъния”.
За седма поредна година съвместнит българо-румънские екипа ще работят през активния летен сезон, когато голям брой румънски туристи преминават през област Силистра на път за морските курорти, а наши сънародници предприемат пътувания в северната ни съседка. Освен че ще се грижат за намаляване на предпоставките за тежки пътни инциденти, командированите служители ще са в помощ на сънародниците си при пътуванията им в страната – домакин.
Работата на екипите ще се осъществява по график, изготвен съобразно натовареността на движението, предимно в дните петък, събота и неделя. Освен в пограничните райони на Силистра и Кълъраш, съвместни екипи ще работят още и в районите на Видин–Калафат, Русе–Гюргево, Добрич–Негру вода и Албена–Вама Вече.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com