Мария Бакалова беше отличена от британската филмова критика

Share This:


Българската актриса Мария Бакалова спечели наградата за най-добра поддържаща роля на британската филмова критика. Тя беше отличена за участието си във втората част на комедията „Борат“ на Саша Барън Коен, където играе дъщерята на главния герой – 15-годишната Тутар.

През миналата седмица тя стана първата българка, номинирана за Златен глобус. Преди това тя беше отличена и от американската филмова критика. След премиерата на „Борат 2“ Саша Барън Коен заяви, че Бакалова заслужава да спечели Оскар за ролята си във филма му.

„Горда съм с това признание и се надявам, че то доказва, че живеем в свят без граници като националност и бариери като например акцент. Свят, в който мечтата на всяко малко дете е осъществима, независимо от коя страна идва. Надявам се, че успехът на „Борат“ ще отвори врати за още талантливи актьори от България и Източна Европа“, коментира българската актриса, след като беше отличена от британската филмова критика.

Продължението на „Борат“ разказва за репортера от Казахстан Борат, който се завръща в САЩ заедно с дъщеря си Тутар, за да я омъжи за високопоставен американски политик. Набелязан за неин бъдещ съпруг е бившият американски вицепрезидент Майк Пенс.

Мария Бакалова е родена в Бургас. Завършила е Националното училище за музикално и сценично изкуство в морския град и Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) в София в класа на проф. Иван Добчев. Докато е студентка играе в българските филми „Трансгресия“ на режисьора Валентин Тодоров и „Бащата“ на Петър Вълчанов и Кристина Грозева.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com