Македония изпревари България в социалната сфера и секторната политика

Share This:


Македония изпреварва България в развитието на социалната сфера и секторните политики, сочи доклад за промените у нас през 10-те години членство на страната ни в ЕС, оповестен от Дарик. За целта са съпоставени показателите на България с още пет източноевропейски държави-Румъния, Словакия, Унгария, Сърбия и Македония.
Според редица показатели, сред които демография, здравеопазване и образование, се формира общата оценка, че в социалната сфера България е с най-негативни резултати. На четвърто място е Сърбия, а Румъния е трета, втора е Македония. Най-добре се представят Унгария и Словакия.
В макроикономически план страната ни се представя най-добре от изследваните държави. По отношение на развитието на секторните политики заемаме предпоследното пето място. В по-неблагоприятна позиция от нас е единствено Сърбия, а най-добре се представя Унгария.
Най-добри резултати отчитаме в сферата на туризма и от части в инфраструктурата и селското стопанство. Най-ниски показатели бележим в администрацията и правосъдието. В общото класиране България и Румъния си поделят четвъртото място. С една позиция ни изпреварва Македония. С най-добри общи показатели е Унгария, следвана от Словакия, а с най-лоши е Сърбия.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com