Майките: Оставка на Валери Симеонов!

Share This:


Майки на деца с увреждания, подкрепени от граждани, протестираха вчера пред сградата на областната администрация в Силистра с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Протестиращите носеха транспарант с надпис “Системата ни/ги убива” и листовки с призиви към премиера Бойко Борисов за оставката на Валери Симеонов, както и негативни оценки за него. „Майките с черни тениски не крещят за привилегии, а искат справедливост”, беше изписано на една от листовките като мотив за протеста.

През вчерашния ден майките на деца с увреждания излязоха на нов протест под прозорците на властта в София. Те настояваха за оставката на вицепремиера Валери Симеонов по повод неговият коментар за законопроекта за хората с увреждания, в който той нарича майките „група кресливи жени” с „уж болни деца”. 

Протест се проведе и зад граница. Българите в Лондон  се събераха в 19 ч. пред посолството ни там. В отворено писмо до премиера и до председателя на парламента майките пишат: „Единственият адекватен отговор в случая е оставката на Валери Симеонов. Ако не му я поискате, значи сте съгласни с него”. „Крайно време е да се сложи край на този овластен цинизъм и омраза от лица, заемащи висши ръководни постове, който безнаказано накърнява достойнството на българските граждани”, се подчертава в писмото. Майките са категорични, че зад исканията им не стоят политически интереси.

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com