Лидерът на БСП-Силистра Георги Кирилов ще дарява част от възнагражеднието си като общински съветник на ученици от ПМГ

Share This:


Областният и общински лидер на БСП-Силистра Георги Кирилов /На снимката/ ще дарява част от възнаграждението си като общински съветник на две деца от ПМГ „Св. Климент Охридски“. Това обявиха от централата на социалистите в дунавския град.
Оттам поясниха, че в рамките на учебната година в продължение на целия 4-годишен мандат на Георги Кирилов като общински съветник от БСП, двама ученика ще получават месечна стипендия от 50 лева. Общата сума от 1000 лв. за учебната 2015/2016 година вече е преведена по сметката на силистренската природоматематическа гимназия, допълват от БСП-Силистра.
Вече са известни и тазгодишните получатели на паричната награда на Георги Кирилов – това са Велислава Иванова Радева и Марин Йорданов Антонов – ученици в IX клас, определени със заповед на директора на гимназията, които отговарят на изискванията и условията. Децата са от община Силистра, имат отличен успех и са от семейства със затруднено материално състояние. Всъщност това са и критериите, на които трябва да отговарят учениците, които ще получават годишната стипендия.
„Считам, че общинският съветник е избран да служи на гражданите – доброволно и безвъзмездно. Възнаграждението, което получавам, ще дарявам в полза на обществена кауза. Аз самият съм баща на 3 деца и знам колко средства са необходими за нормалното им отглеждане“, коментира мотивите си за решението си Георги Кирилов, който е също е възпитаник на ПМГ.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com