Лекари предупреждават: В никакъв случай не се самолекувайте при грип

Share This:


В никакъв случай да не се самолекуваме при грип, съветват лекари. Това може да доведе до по-тежки последствия, отколкото ако се обърнем към медицинско лице още при първите симптоми.
В миналите 10-15 години станахме свидетели на няколко грипни вълни, при които имаше смъртни случаи на хора, които се самолекуваха, казват медиците.
Според тях още при първите симптоми на заболяването трябва да се обърнем към личния си лекар, който да предприеме лечение.
Висока температура, втрисане, болки в мускулите и ставите са първите симптоми на грипа, обясняват лекарите и допълват, че това, което може да се направи преди да сме се разболели, е да си направим имунизация.
Самата ваксина наподобява леко грипоподобно състояние и намаляване на имунитета. След поставянето й следва 20-дневен период, в който имунитетът се бори с щама на грип и се усилва. Имунизацията е препоръчителна е за диабетици, хора с хронични заболявания и малки деца над 3 години.
Под тази възраст имунната система на детето не се е доизградила и не е хубаво да се вкарва вкарват имунизационни щамове, предупреждава докторите. Други пациенти, за които е противопоказно да се ваксинират, са тези, които лекуват онкозаболявания.
Дразнейки имунитетa, се дразни заболяването и не е удачно да се прилага имунизация, обясняват лекарите и допълват, че за да бъде успешна имунизацията, трябва да се спазят две неща – ваксината, която се ползва да бъде с точния вирусен щам, и да е била съхранявана правилно в хладилник.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com