Легендите от “Ийгълс” заведоха дело срещу мексикански хотел с име “Калифорния”

Share This:


Легендарната американска рок група “Ийгълс” даде под съд мексикански хотел с името “Калифорния”. Според музикантите малкият хотел с 11 стаи в мексиканския град Баха Калифорния Сур неоснователно се представя за хотела от знаменития хит на групата от албума със същото име от 1976 г.
Мексиканският хотел, открит през 1950 г., се е наричал така отначало, но след това сменя много имена и собственици и през 2001 г. се нарича “Тодос сантос”. Последните собственици – канадската двойка Деби и Джон Стюарт поставят отново табелата “Калифорния” и започнали активно да популяризират хотела си във връзка с общоизвестния музикален хит.
При това музикантите от “Ийгълс” винаги са разказвали, че “Хотел “Калифорния” е написана не за конкретно място а за Америка като цяло.
Искът е подаден в понеделник в съд в американския щат Калифорния, допълни ТАСС. Групата иска спиране на нарушаването на авторските й права и компенсация на нанесените щети.
Името Калифорния получава северозападната част на испанските владения в Америка. След войната на САЩ с Мексико през 1847 г. част от нея е завладяна от САЩ. Мексиканската част се нарича Баха (долна) Калифорния, и по-късно се дели на Баха Калифорния и Баха Калифорния Сур (Южна Долна Калифорния).
Американският дял става най-големият американски щат под името Калифорния през 1850 г.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com