Легендата Йордан Йовчев посети земеделската гимназия в силистренското село Средище

Share This:


Легендата на българската гимнастика Йордан Йовчев бе на посещение в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Никола Вапцаров” в село Средище. Носителят на много медали от олимпийски, световни и европейски първенства посети кайнарджанското село в качеството му на рекламно лице на една от големите застрахователни компании в България.
Повод бе спечелената от учебното заведение томбола в играта на застрахователя „Докосни звезда”, провеждана за трета поредна година. Земеделската гимназия бе единствената измежду почти 1600 училища в страната, удостоена с честта да се докосне до спортното българско величие. Всяка година със собствени средства гимназията застрахова около 230 ученика със застраховката „Злополука за учащи” и почти 40 служители, заяви директорът й Камен Неделчев. Училището е с 50-годишна история и е дало на добруджанското земеделие над 4000 специалисти.
Пред учениците Йордан Йовчев разказа за спортния си път от детството до олимпийските медали и отговори на много въпроси. Спортът не е само усмивки и медали, подчерта гимнастикът, а и много тренировки и лишения. Често пъти човек се сблъсква с разочарования и несправедливости, но не трябва да се отказва, а с воля и надежда да продължава напред за достигане на мечтите си, независимо от коя сфера на живота са те, заяви пред учениците легендарният гимнастик.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com