Легендата Йордан Йовчев посети земеделската гимназия в силистренското село Средище


Тази публикация е прочетена 1122 пъти!

Легендата на българската гимнастика Йордан Йовчев бе на посещение в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Никола Вапцаров” в село Средище. Носителят на много медали от олимпийски, световни и европейски първенства посети кайнарджанското село в качеството му на рекламно лице на една от големите застрахователни компании в България.
Повод бе спечелената от учебното заведение томбола в играта на застрахователя „Докосни звезда”, провеждана за трета поредна година. Земеделската гимназия бе единствената измежду почти 1600 училища в страната, удостоена с честта да се докосне до спортното българско величие. Всяка година със собствени средства гимназията застрахова около 230 ученика със застраховката „Злополука за учащи” и почти 40 служители, заяви директорът й Камен Неделчев. Училището е с 50-годишна история и е дало на добруджанското земеделие над 4000 специалисти.
Пред учениците Йордан Йовчев разказа за спортния си път от детството до олимпийските медали и отговори на много въпроси. Спортът не е само усмивки и медали, подчерта гимнастикът, а и много тренировки и лишения. Често пъти човек се сблъсква с разочарования и несправедливости, но не трябва да се отказва, а с воля и надежда да продължава напред за достигане на мечтите си, независимо от коя сфера на живота са те, заяви пред учениците легендарният гимнастик.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com