Кристиан Костов класира България на второ място в тазгодишната “Евровизия”


Тази публикация е прочетена 1915 пъти!

Кристиан Костов завърши на престижното второ място в тазгодишния конкурс “Евровизия”. 17-годишният талант представи България с песента “Beautiful Mess” и беше изпратен от публиката с бурни аплодисменти.
Големият победител на сцената в Киев беше Португалия. Песента на Салвадор Собрал “Amar pelois dos” (“Любов за двама”) получи най-много точки както от националните журита, така и от зрителското гласуване.
Най-високата оценка – 12 точки, страната ни получи от Македония, Норвегия, Естония и Беларус. На практика българската песен поличи признание от почти всяко от 42-те гласували журита. Ние дадохме нашите 12 точки на Австрия.
Молдова остана на трето място, а Белгия зае почетното четвърто място на големия финал на Евровизия.
„Ако вие сте доволни, това е добре. Всичко това е за България. Много съм горд, че всички сте доволни от представянето. Смятам, че ние наистина заслужавахме победата. Съжалявам, че не донесох голямата награда на Евровизия в България. България не е малка. Ние сме победители. Благодаря на всички българи, които гласуваха от целия свят. Накарахте ме да се разплача. Никога досега не сме получавали толкова високо гласуване. Пожелавам си България да спечели наградата следващата година”, заяви след финала на Евровизия българският участник в конкурса Кристиан Костов.
България вече получи две признания от конкурса в Киев. След гласуване на журналистите в пресцентъра на Евровизия, получихме две награди – за най-добри специални ефекти и най-добра сценична концепция и присъствие, съобщи БНТ.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com