Корнелия Нинова: ГЕРБ прикриват информация, опасна за здравето на българите

Share This:


Някой изкарва много пари, за да трови българския народ

„ГЕРБ ни дадоха още един аргумент за вот на недоверие. Освен че са некомпетентни и проявиха безхаберие за кризата с водата и боклука,  умишлено прикриват информация, опасна за здравето на българския народ. Ивелина Василева каза, че не е внасян болничен отпадък в България. Разполагам с писмен отговор от Владислав Горанов, който гласи, че общото количество, внесени от трети страни болнични отпадъци, през периода 2014- 2019г. е  2,9 тона. Г-жа Василева е била министър по това време. И днес излиза и лъже  българския народ или прикрива тези факти”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.

„Бях извикана в Бобов дол по покана на  жителите на общината. Те многократно, с месеци наред алармират институции, агенции, но никой не им обръща внимание. Там всеки ден се карат десетки камиони с боклук от третият свят, които се горят с въглища. Остатъкът се зарива в открития рудник в Бобов дол. Учители ми сигнализираха, че там има бум на хепатит А при деца, както и случаи на туберкулоза. Някой изкарва много пари, за да трови българския народ”, каза Нинова. Лидерът на БСП обясни и за визитата си в с. Яворец,където след нейната намеса е отказано разрешение за промиването и изхвърлянето на боклуци в местната река.

„Защо никой не отиде в Бобов дол и да каже на хората, че не страдат от изхвърлянето на боклуците, че си въобразяват и че това е сценарий? Да отидат да кажат на хората в Перник, Шумен и другите градове, където няма вода, че те нямат проблем, че има вода, и че просто им внушават. Да не го обясняват по студията. Да се изправят пред хората. Защото ние сме били там. Знаем техните тревоги и представляваме техните искания”, каза Корнелия Нинова. Тя поясни, че БСП ще свърши работата си  като партия: „Ние сме народни представители и когато хората ни повикат – отиваме,когато   има проблем- им помагаме”.

Нинова изброи причините за вота на недоверие –  че близо половин милион българи са на воден режим,  вносът на боклуци, преработката и изгарянето им  и замърсяването на въздуха вследствие на това.

Председателят на БСП припомни, че през 2015г., след наводнението в Мизия, е поставила  въпроса за контрола на язовирите. „Преди 1 месец отчитат, че 400 язовира са в аварийно състояние и че над 113 язовира са с неустановен собственик. 10 години управляваш държавата  и не можеш да разбереш кой е собственикът на тези язовири. Отпуснаха 500 милиона извън бюджета за ремонт на язовири и 400 са в критично състояние. А с парите какво стана?” попита Нинова. Тя подчерта, че цената на водата се е увеличила 3 пъти за 10 години : „Колко милиона събрахте за тези години от българския народ? Защо само близо 1% от водопреносната мрежа е ремонтирана. Защо изтича 80% от водата на България? Къде отидоха тези пари?”, попита лидерът на социалистите.

Нинова заяви, че по искане на жителите на Перник преди Нова година е била  на среща в общината с кмета, кметове, общински съветници, жители на Перник и те са  помолили да поиска среща с главния прокурор, за да поиска информация дали  се водят разследвания за водната криза. „Още когато поисках срещата с г-н Гешев, обявих, че я искам от името на хората, задавам техните въпроси и  ако има среща, ще се върна, за да предам информацията на перничани. Те искат да знаят кой  е виновен за състоянието, до което ги докараха и кой ще понесе отговорността. Зададох въпросите писмено и очаквам отговори”, каза тя.

„Не съм искала среща с кмета на Перник и затова няма как тя да ми е отказана.  Имах  среща с жителите на Перник, срещнах се с хората в квартал Мошино, с общинската и областната структура на БСП, с  хора от Радомир, които също се вълнуваха от въпроса”, каза Корнелия Нинова. Тя изрази надежда кметът на Перник  да не забравя, че е бил избран като алтернатива на ГЕРБ, а не като част от статуквото. „Неговото място е  на страната на перничани, а не на страната на партии и правителство. Те искат да знаят кой е виновен”, каза Нинова.

На въпрос дали е 100 процента подкрепена за председател Нинова отговори : „Ако имам сто процента подкрепа, това е проблем. Аз не съм Бойко Борисов, на чиито конгреси 100 процента гласуват за и никой не се изказва. Предстоящият пряк  избор на председател на БСП е много модерно, европейско решение на левицата. Гордея се, че го предложих и че се прие, защото така се дава сила на всеки член на партията”, завърши Корнелия Нинова.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com