Колко свободни места останаха в гимназиите след 7 клас в Силистренско?

Share This:


Петима ученици все още не са класирани в профилираните и професионалните паралелки на област Силистра, съобщават от Регионалния инспекторат по образованието /РИО/ в дунавския град след излизането на първото класиране. Младежите не са имали достатъчен успех за паралелките, които са желали и са посочили малък брой желания, уточняват експертите.
На първо класиране не се осъществява прием в Професионалната гимназия по строителство “Пеньо Пенев” в Силистра – профил “Строителство и архитектура”, тъй като броят на учениците е под минимума. Свободни места засега има още в СОУ „Никола Вапцаров“ – хуманитарен профил, в СОУ „Йордан Йовков“ – Тутракан – природо-математически профил, както и в Природоматематическата гимназия „Свети Климент Охридски“ в Силистра, профил математика, в Езиковата гимназия в дунавския град, технологичен профил „Предприемачество“ с френски език, и в Професионалната гимназия по производствени технологии – специалност “Контрол на качеството и безопасността на храни и напитки”.
Записването на приетите ученици ще се извършва от 28 до 30 юни в съответното учебно заведение. Приетите по второ и трето желание могат или да се запишат, или да подадат заявление за участие в следващото класиране. Резултатите ще бъдат обявени до 4 юли.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com