Кои са 10-те най-зловещи места на Земята, които никой не иска да посети?

Share This:


Помните ли изоставената къща, от която се страхувахте като малки, или пък страшните истории, които си разказвахте на тъмно с приятели? Страх ви е да се разхождате нощем в близост до гробища? Изпитвате ужас при мисълта за необитавани сгради и неразрешени мистерии.

Вижте класацията на 10 от най-зловещите места на Земята, които не бихте искали да посетите.

1. Островът на куклите е малък остров в Мексико.

Известен е с това, че изобилства от кукли, завързани на клоните на дървета или на изоставени камиони. Живеещият на острова Хулиан Сантана Барера твърди, че е събрал куклите от каналите, за да държи злите сили далеч и да се помири с духа на момичето, което е открил мъртво преди години.
Носи се легендата, че нощем куклите оживяват и започват да се разхождат из острова. Може да се стигне до там с лодка, но малцина се осмеляват да посетят зловещото място.

2. Катакомбите на Париж е огромно гробище под земята, в което са положени телата на около 6 милиона човека от края на 18 век.

Посещението на Катакомбите е доста популярно сред туристите, които обичат предизвикателствата. Да отидеш в подземно гробище със сигурност е едно голямо предизвикателство.

3. Гората на самоубийствата

Мястото Аокигахара в Япония е по-известно като Гората на самоубийствата. То е популярно сред хората, решили да сложат край на живота си. Японското правителство се опитва да се пребори с този феномен като поставя табели, молещи хората да размислят.
Дърветата в гората са толкова гъсти, че спират проникването на вятъра, както и почти всички диви животни. Това е и основната причина гората да бъде изключително тиха. Японската митология я асоциира с демони.
Вижте повече за Аокигахара – Гората на самоубийствата във видеото

4. Припят, Украйна

Украинският град е изоставен няколко дни след Чернобилската авария от 26 април 1986г. Поради високите нива на радиация градът не може да бъде населяван и затова днес е напълно празен.
Гледката на цял изоставен град, толкова празен и безжизнен, е плашеща.
Снимки на Припят във видеото

5. Сенките на смъртта, Ню Джърси, САЩ

За името на този път, дълъг 11,2 км, се носят много легенди. Всички те са свързани с неразкритите убийства, извършени в заобикалящата местност. Твърди се, че на пътя има паранормална активност.

6. Адският град, Охайо, САЩ

Това е още един необитаван град, официално познат като Бостън, Охайо. Много легенди са свързани с него. Една от тях е, че има мост, който ако прекосиш, ще чуеш бебешки плач, но няма да откриеш бебе. Смята се, че гробището е обитавано от духове, а в изоставен училищен автобус нощно време хората виждат призрак, който пуши цигара.

7. Замъкът Чарълвил, Ирландия

Твърди се, че ирландският замък е обитаван от дух на момиче, което си е счупило врата в опит да напусне най-високата кула.Посетители съобщават за странни неща, които се случват на това място.
Фотограф, който се е качил да заснеме кулата, е обявен за изчезнал и само камерата му е открита. Много изследователи на паранормална активност са посетили Чарълвил, за да разберат какво се случва, но никой няма отговор по въпроса.

8. Вароша, Северен Кипър

Мястото е център на турската инвазия в Кипър през 1974г., след което бива изоставено. Подобно на Припят, гледката във Вароша е доста плашеща и малцина се осмеляват да отидат там. Още един град, изглеждащ като излязъл от холивудски филм.

9. Хълма с кръстовете, Литва

Малкият хълм в Северна Литва е запълнен от над 10 000 кръста. Католически пилигрими са носели кръстовете там и са ги забивали в началото на 19 век. Когато Папа Йоан Павел II посещава хълма, той казва, че това е място на надежда, мир, любов и саможертва. Снимките обаче предизвикват друго чувство от нас.

10. Повелиа, Италия

През ужасяващите години на Черната смърт от 14-16 век този малък остров до Венеция е бил използван за място, където да бъдат изпращани болните от чума. Стотици хиляди са загинали там.
В началото на 20 век на острова е имало психиатрична клиника. Главният лекар там е измъчвал пациентите и ги е убивал. По-късно изгубил напълно разсъдъка си и се е самоубил.
Във видеото може да разберете кои са най-зловещите места в България.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com