Кои са най-добрите европейски филми за XXI век?

Share This:


Киното е едно от най-завладяващите изкуства, което ни помага за няколко часа да се откъснем от ежедневието и да се потопим в други, съвсем различни светове, да преживеем случките от живота на различни герои.
Безспорно европейското кино не е така комерсиално, както американското, но за сметка на това е много по-завладяващо и емоционално.
Европейското кино не залага толкова на специалните ефекти, колкото на сюжета, което го превръща в предизвикателство за ума в повечето случаи.

Видео във Vbox7.com класира 7-те най-добри европейски филми за XXI в. Вижте кои са те:

“Другите”
Комбинация от мистерия и трилър. Историята започва и завършва в страховито английско имение, намиращо се на мъглив остров, през 1945 г. В него живеят Грейс Стюърт (Никол Кидман) и двете ? деца, страдащи от алергия към светлината. В имението пристигат нови слуги и това води до поредица от мистериозни събития. Краят е неочакван и страховит.

“Говори с нея”

Журналистът Марко се влюбва в жена-тореро Лидия. По време на корида Лидия е намушкана от бик и изпада в кома. Марко всеки ден ходи в болницата при нея. Санитарят Бениньо вижда страданията му и го съветва да “говори с нея” с надежда чудото да се случи и любовта да победи. Филмът на режисьора Педро Алмодовар разгръща една пълнокръвна и трогателна любовна история.

“Догвил”

Красивата Грейс пристига в отдалеченото градче Догвил, бягайки от банда гангстери. Малката общност решава да я скрие, а в замяна Грейс се съгласява да работи за тях. Но когато бандата идва да я търси, жителите на Догвил настояват за по-добра сделка и Грейс разбира, че тук добротата е нещо относително. Филмът на режисьора Ларс Фон Триер се развива на фона на Скалистите планини през 30-те години на XX в. Засне изцяло в студио, с оскъдни декори и театрална обстановка, филмът отначало стряска зрителя, но действието и актьорската игра компенсират визията и приковават интереса до финала.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com