Кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов е тазгодишният носител на приза “Кмет на годината” за малка община


Тази публикация е прочетена 1256 пъти!

Д-р Димитър Стефанов, Георги Мараджиев и Даниел Панов са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2017”.
Очаквано, тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала „Джон Атанасов” в “Sofia Tech Park”. Кметовете на Тутракан, Стамболийски и Велико Търново събраха най-много гласове в националния конкурс, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.
Големият победител за малка община обяви по време на официалната церемония Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП. Михайлова заяви: “Всеки български гражданин, независимо къде живее, трябва да има правата на европейски гражданин.”
Наградата за средна община връчи Марку Маркула, вицепрезидент на Европейския комитет на регионите. Маркула поздрави градоначалниците за тяхната работа пред множеството и им пожела да успяват в още предизвикателства. Той каза, че “да получиш такава награда означава работа и развитие на екип, да имаш силна визия за своята община. Тя е и много добър подход за преодоляване на трудностите”.
Победителят в голяма община, който стана “Кмет на годината 2017” оповести Мария Габриел, еврокомисар с ресор “Цифрова икономика и общество”. “Тази голяма награда наистина идва от гражданите.” , допълни тя.
Градоначалникът на Тутракан д-р Димитър Стефанов се обърна с думите: “Адмирации към г-н Томов и неговия екип. Зад тази награда стои един неуморен труд на общинската администрация, подкрепата на бизнеса и гражданите в общината.”
Георги Мараджиев, кметът на Стамболийски заяви: “Ако администрацията на община Стамболийски не беше зад гърба ми аз днес нямаше да взема тази награда.”
Големият победител за “Кмет на годината” в категорията “Голяма община” Даниел Панов каза пред гостите: “Днес е ден на благодарността от нас кметовете към гражданите. Приемам тази награда с огромна отговорност. Тази награда е за Вас, скъпи колеги, за единството, което показахме, това, че не се делим по партийни принадлежности. Искам да благодаря специално и на НСОРБ. Благодаря на г-н Борисов и правителството за диалога, който имаме. Благодаря за подкрепата на моите съграждани. Искам да Ви пожелая да бъдем здрави и да бъдем все така силни. Нека нашите амбиции да бъдат за една по-добра България.”
Припомняме, че стотици хиляди българи участваха във вота за определянето на най-добрите градоначалници.

 


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com