Китарено шоу тръгва от петък в Силистра 

Share This:


От петък до неделя Силистра е домакин на фестивала „Дунавски струни“ . Инициативата е по идея на организаторът и преподавател по китара Виктория Цветкова, с подкрепата на общината . Осезаем интерес към проявата от страна на родители на деца, които учат китара. 

„Искаме да раздвижим през лятото малкия град, да го популяризираме и да направим нещо интересно за развитието на децата“, сподели за общинското кабелно радио Виктория Цветкова. 
В журито ще бъдат известните китаристи Иван Лечев и Цветан Недялков. Водещите китаристи Боян Дойчев и Николай Михайлов заедно с Цветан Недялков ще проведат майсторски класове, съобщи Цветкова. 

“Фестивалът ще има конкурсен характер в два раздела – класическа и електрическа китара. Около 40 деца се записаха, като интересът е приемлив, защото ние сме малък град и почти накрая на страната. Надяваме се всяка следваща година да става все по-голям. “, посочи Виктория Цветкова.
Освен конкурсната програма, са предвидени четири концерта – на лауреатите и на водещи китаристи. Състав от Силистра също ще представи своя програма.

Входът за концертите е свободен. Като съпътстващи събития за участниците са организирани разходка с лодка по Дунав и посещение на туристически обекти в района. 
В рамките на фестивала са и концертите на „Акустик Трио 3000 с участието на Цветан Недялков , Иван Лечев и Петър Койчев.

В събота от 19.00 часа в художествената галерия в Силистра е вечерта на класическата китара с участието на Боян Дойчев и Николай Михайлов, а от 22.00 часа в пиано бар „Артистик” е церемонията по награждаването и заключителния концерт на лауреатите на конкурса по електрическа китара . В неделя на Еньовден в художествената галерия е церемонията по награждаването на лаурeатите на конкурса по класическа китара


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com