Китай решително подкрепя мерките на Русия за защита на държавния суверенитет


Тази публикация е прочетена 79 пъти!

Китайските власти активно подкрепят курса на висшето ръководство на Русия за защита на държавния суверенитет и поддържане на социалната стабилност. Това заяви китайският външен министър Ван И в четвъртък по време на телефонен разговор с руския си колега Сергей Лавров, предават ТАСС и Агенция “Фокус”.

„Решително подкрепяме предприетите от руската страна мерки за защита на държавния суверенитет и поддържане на социалната стабилност“, цитира думите на Ван И сайтът на китайското външнополитическо ведомство. „Китай е готов да поддържа тесни контакти с Русия по въпросите, засягащи противодействието на намесата на други страни във вътрешната политика, както и в борбата с дезинформацията“.

По думите на китайския външен министър, Пекин счита, че Москва е надежден стратегически партньор, с който взаимодействието не може да бъде помрачено от промяната на обстоятелствата. „Нашето сътрудничество няма предели“, подчерта Ван И.

Както отбелязва той, Китай и Русия играят положителна роля на международната сцена, защитавайки справедливостта и интересите на развиващите се държави. Той припомни, че двете страни трябва да използват благоприятните възможности за стимулиране на двустранното търговско и икономическо взаимодействие.

По-рано за разговора между министрите съобщи и руското дипломатическо ведомство. В изявлението бе отбелязано още, че Ван И е оценил високо усилията на Русия по въпроса за удължаването на Договора за съкращаване на стратегическите настъпателни въоръжения със САЩ. 

Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com