Китайски фирми искат да строят скоростен път от Лесово до Силистра с мост над Дунав

Share This:


Китайски фирми проявяват интерес към изграждането на скоростен път „Лесово-Ямбол-Шумен-Силистра“ и мост над река Дунав, каза на брифинг кметът на Шумен Любомир Христов, съобщи Агенция “Фокус”. Възможностите за сътрудничество при изпълнението на конкретни инфраструктурни проекти са били обсъдени по време на делова среща в резиденцията на посланика на Китай Джан Хайджоу, в която по негова покана са участвали кметовете на Шумен, Силистра и Ямбол, както и областният управител на Силистра.
На срещата са присъствали представители на китайски фирми, работещи в сферите на строителството, електрониката и телекомуникациите, на търговски логистичен център, както и на китайска банка със 100 годишна история, четвърта по големина в света, работеща с 52 държави.
„Разговорът беше предварителен, има желание и интерес от страна на строителните фирми за реализация на проекта за скоростния път, особено след въвеждане на ТОЛ таксите, китайската банка е готова да финансира проекта, обясни шуменският кмет Любомир Христов.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com