КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО, НЯКОЙ ТЕ ОБИЧА!

Share This:


Температурите са в интервала от – 5° до + 8°С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб до умерен вятър духа в областите: Видин, Пловдив, Силистра и Шумен. Дъжд вали в областите на с. Долна Диканя /обл. Кюстендил/ и гр. Своге /обл. София/. Сняг вали в областите на проход „Троянски“, с. Шипково, с. Рибарица /обл. Ловеч/, проход „Предел“, с. Попови ливади /обл. Благоевград/, с. Бистрица , с. Владая /обл. София/, обл. Смолян,  АМ Струма и с. Извор /обл. Перник/.

Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, по усойните и планински райони частично заледени или заснежени, обработени и проходими при зимни условия.


Comments

comments

Един коментар за “КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО, НЯКОЙ ТЕ ОБИЧА!

 • 09.04.2020 в 12:23
  Permalink

  „ Шофирай внимателно! Някой те чака!“
  Този израз и всичките му форми са световно известни. Той е толкова повтарян, че хората вече го възприемат за клише и не обръщат достатъчно внимание и мисъл във основата му, която е човешкия живот и ценността му. Важно е да вникнем в това значение и да еволюираме до каква степен трябва да се приема като аксиома. Когато заставате зад волана, изпълнявате длъжност свързана с оръжия (бодигард на примерно), пилот сте на самолет или друг вид дейност свързана със заплахата на човешки живот е задължително е да бъдете умни и внимателни за да може да се пазим или по-точно, да живеем взаимно, защото все пак искаме или не, това е истината.
  Аргумент на тези, които не спазват това правило е, че техният живот , си е техен и никой няма право да им казва как да го пълноценният или пък да им дава заповеди, нарушаващи свободата на тяхната воля. Това най-вече е мнение на млади хора (под, да кажем, 30). Те не смогват още да еволюират своят живот и да разберат, краткостта му във сравнение на други неща, като вселената или, че им е единствен. Даже това го използват за аргумент, както в една разбърка песен се казва: Живее се един път, еби му майката.“ Те твърдят, че трябва да се изпитват колкото се може повече преживявания, но не осъзнават, че когато изживяваш все по-ри кови неща, шансовете са, че ще изпиташ доста по малко от човек, който води нормален живот с нормални рискове, защото всяка опасност рано или късно ще доведе до травма или по-лошо смърт. Например ако някой моторист реши да си направи кефа и да увеличи скоростта си и така си счупи кракът, то месеците които ще е с гипс, той ги губи,но ако не беше рискувал щеше да продължи да кара и да се наслаждава умерено на преживяването. Разбира се, тези опасни решения най-често са вземани от хора, които не са в оптимално състояние за взимането им, но решението да не са в добро състояние най-често е тяхно. Най-честия пример е напиването.
  Освен заплахата за техния живот, хората, които не спазват посланието, те застрашават и други лица, които се превръщат в невинни жертви. Когато някой реши да наруши пътен закон, първо да премине през главата му мисълта, че освен тях, те ще излагат на опасност и много други хора. Тези лица не са му виновни с абсолютно нищо и просто не си заслужава да се стават невинни жертви особено, когато техните най-близки ще страдат неизмеримо и целият им живот да се преобърне. Всеки човек някой го чака и държи на него. Излишно е да се проваля бъдещето на непознати особено, когато се замислиш, че ти или най-близните ти може да сте някои от тези непознати за безразсъдните като теб.
  Последно трябва да се помисли за най-приближените, постоянно около човек, най-ценните хора. Семействата и роднините. Давайки му живот, те са причината изобщо за съществуването му, на първо място, връчвайки всичко от себе си да ни отгледат, да ни дадат всичко, което могат и да не ни лишават от нищо. Само за един момент може да се разделиш със всичко това. Трябва само гледката да се представи, когато най-близките разберат за инцидентът. Никой не би искал да причини това на някого, особено на най-ценните хора в живота си.
  В крайна сметка, когато се има работа с живот трябва да се внимава и мисли. Живота може да си е ваш си, но не е и този на невинните непознати, не е и този на близките им и не е и този на вашите. Чрез тези ретракции да, част свободата ви се отнема, но ви се дава свобода, много по-голяма, свобода на вас, на всички, включително и на най-ценните за вас хора, защото както най-вероятно ви е станало ясно, живеем взаимно. Само се замислете какво ще стане ако всички караха тройно по-бързо, без никакви задръжки. Разбира се трябва да се каже, че законите са създадени от хора, което не ги прави абсолютното, правилно добро, но поне са стъпка към него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com