Как се извършва оглед на местопроизшествие научиха възпитаниците на Детското полицейско управление в Силистра

Share This:


Как се извършва оглед на местопроизшествие научиха днес възпитаниците на Детското полицейско управление в Силистра. В поредното занятие от тяхната програма в ролята на лектори влязоха полицейски инспектор Пеньо Пенев и експертът-криминалист от Научно-техническата лаборатория Йордан Георгиев.
Децата с интерес проследиха алгоритъма, по който действа полицията след получаване на сигнал за произшествие и стъпките, които изминава до разкриването на заподозрения извършител.
Пред тях експертът-криминалист демонстрира на практика начина, по който се обработват дактилоскопни следи и се снемат пръстови отпечатъци. Третокласниците с готовност се превъплътиха в ролята на разследващи и показаха, че притежават сериозен потенциал, ако в бъдеще изберат полицейската професия.
Интерес предизвика демонстрацията на полевия наркотест, която направи експертът-криминалист Йордан Георгиев. Той не пропусна да поговори с младите си „колеги” за опасностите и вредите, които крият наркотичните вещества.
В Силистра инициативата Детско полицейско управление се реализира с третокласници от ОУ „Св.св.Кирил и Методий” от началото на настоящата учебна година. Основни партньори са Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и ОС на БЧК.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com