Какво ще бъде времето през август?

Share This:


Средната месечна температура през август за равнините е между 21 и 24 градуса, за високите полета – между 18 и 20 градуса, а за планините между 13 и 17 градуса. Тази година се очаква средните температури да бъдат над нормата.
Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 10 и 15 градуса, а най-високите – между 35 и 40 градуса. Такава е прогнозата за времето през август, съобщиха за от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Месечната сума на валежите през август за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – между 20 и 35 л/кв.м, а за планинските райони – от 50 до 80 л/кв.м. Тази година се очаква валежите да са средно около нормата.
През повечето дни от първата половина от месеца ще бъде предимно слънчево. В началото температурите ще са близки до обичайните, но ще се повишат и в периода 4-10 август ще бъде горещо.
Вероятност за превалявания, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра, и последвани от слабо и краткотрайно захлаждане, има около 10 и около 15 август.
През втората половина от месеца ще преобладава слънчево и спокойно време, с температури около и над нормата. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, вероятността за валежи е малка.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com