Йордан Георгиев с изложба „Поканата – памет и спомен“ навръх 60-ата си годишнина

Share This:


Йордан ГЕОРГИЕВ: Човек както и да живее ще препуска във времето и пространството и ще спира на определени юбилейни гари!

Журналистът и пиар на Областна администрация „Силистра“ Йордан Георгиев днес представи изложба по повод 60-ата си годишнина, навръх рождения си ден на 15 януари. Изложбата носи заглавието „Памет и спомен“ и съдържа покани, изпратени до областния управител и лично до журналиста в период от 2013г. до днешна дата. Припомняме, че освен че е работил в Радиоцентър – Силистра, вестник „24 часа“ Йордан Георгиев е автор на книгите: „Ракурси“, „Да случиш на живот“ и „На лице и наопаки“. Работил е четири мандата като общински съветник. Има и личен блог „ВЕРСИНАЖ“. Член е на Съюза на българските журналисти. Представянето на изложбата „Памет и спомен“ се състоя точно в 12 часа и 12 минути в Художествена галерия – Силистра. Организатор на изложбата е галерията, съвместно с Филателно дружество „Димитър Дончев“.
„Ако му е писано, така е казал мъдро народът, човек както и да живее ще препуска във времето и пространството и ще спира на определени юбилейни гари, за да брои години, близки и приятели, да се оплаква от разочарования и да се хвали с това, което е преживял“, с тези думи журналистът Йордан Георгиев приветства многото гости, които уважиха откриването на изложбата и личния му празник. Ето и мнението за рожденика през погледа на колеги и приятели.

Стоян БОНЕВ, зам.областен управител: „Чест, удоволствие и привилегия е да имаме такъв служител като Йордан Георгиев в Областна администрация –Силистра. Неговата всеотдайност и работохолизъм, който проявява е видим за всички нас, гражданите, като и в Областна администрация. Всеотдайността, която той дава на всяко едно събитие, начинът, по който го представя винаги е знаково и запомнящо! Много сме щастливи, че имаме такъв служител в нашата служба!“

Илиян ВЕЛИКОВ: Харесва ми, че през годините запази своята целеустременост и желанието си за познание! Популяризира традициите. Образова общността ни! Желая му само успехи за в бъдеще!

Цветана ИГНАТОВА: директор дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Силистра: От сърце бих искала да поздравя Йордан Георгиев, с когото много години сме работили, като журналисти. Една много интересна разностранна, енциклопедична по интереси и талантлива като изява личност, която несъмнено е бижу в нашия културен живот. Пожелавам му преди всичко здраве, творческо дълголетие и осъществени мечти!

Милен МИЛУШЕВ, завеждащ Радиоцентър Силистра: Човек, който знае какво прави. От него могат да се вземат доста ценни съвети. Като човек, могат да се кажат само хубави неща. 60 години, дали са малко или много той ще си каже. Пожелавам му още едно 30, 40 години. Да стане на 90 години и да продължава да дава съвети!

Галина ГЕОРГИЕВА, радио „Мелодия“: За Данчо мога да кажа, че това е един страшно креативен, активен и много нахотчив човек. Преди известно време, когато разбрах, че той става на 60 години, първоначално не повярвах, но в следствие замисляйки се си дадох сметка, че заради тази положителна енергия и този негов работохолизъм, душата му е останала толкова млада, той е останал толкова млад. Аз се надявам, че той и занапред той ще продължава да бъде все така в центъра не само на своята си вселена, но и ще бъде човекът, който винаги пали. Човекът, който винаги инициира. Човекът, който е нашата памет, нашето перо! Визирам книгите, които е написал и проектите, които е замислил. Познавам го, като колега правили сме предавания и като приятел. С гордост мога да му пожелая да е първо, много здрав, да бъдат успешни всички негови начинания и да бъде, пак казвам, все така във вихъра на живота!

Светлана ВЕЛИКОВА, общински съветник: Познаваме се от много години. Прекрасен приятел. Прекрасен човек. Жив, активен и мисля, че ако има такива будни граждани като него нашето общество би станало по-добро!

Даниела НЕДЯЛКОВА, бивш директор на Регионална библиотека“ Партений Павлович“: Лъчезарен, полезен и непрекъснато в развитие!

Георги БАЛУШЕВ: Данчо е положителен човек! Познавам го и като колега. Дълги години бяхме общински съветници. Много честен, правдив, откровен човек! Поздравявам го с неговата годишнина!

Симеон СИМЕОНОВ, хореограф: Йордан Георгиев е човек, който цяла Силистра трябва да обича и е пример за всички!

Маргарита ЛЮБОМИРОВА, председател на читалище „Доростол 1870“: Йордан Георгиев е много съпричастен към читалищните дейности, участва в смесен хор „Седянка“. Благодарни сме благодарни, затова, че е бил винаги нашият пътеводител да не пропуснем събитие, да актуализираме своите знания и познания за исторически личности, за музикални и хорови празници. Той е една пътеводна духовна светлинка за всички ни!

Христо ХРИСТОВ, Филателно дружество „Димитър Дончев“: Много се радвам, че ме питате за моя личен приятел Йордан Георгиев. Познавам го повече от 20 години. Нека е жив и здрав!

Д-р Йордан КАСАБОВ, етнолог: Йордан Георгиев е един работохолик. Полезен е за всекиго!

Калина МИХАЙЛОВА, бивш кмет на с.Шуменци: За мен той е изключително добър човек. Много ми е помагал. Винаги ми е давал добри съвети! Много съм му благодарна за приятелството!

Ели ТОДОРОВА, адвокат: Пожелавам му да е здрав! Все така творчески креативен! Той е едно от бележитите лица на нашия град!

Надежда БОБЧЕВА: Познавам Йордан Георгиев като приятел, общественик, като човек, който е отдал живота си за Силистра.

Веселин АНДРЕЕВ, бивш зам.кмет на община Силистра: Ние сме приятели отдавна – и в Ротари клуб, където дълги години развива дейност там. Ще му пожелая да му е остро и точно перото, езикът също! Да радва душите ни!

Честит юбилей на Йордан Георгиев!

Източник: Общинско кабелно радио – Силистра


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com