И в Силистрва въвеждат извънредни мерки срещу заболяването Заразен нодуларен дерматит

Share This:


„Въвеждат се извънредни мерки срещу заболяването Заразен нодуларен дерматит и в Северна България. Това са областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Разград, Търговище, Шумен, Русе, Добрич, Силистра и Варна. Движението на едри преживни животни в тези области не е забранено, но се извършва под засилен контрол.“ Това каза изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев.
Той обяви, че е констатирано ново огнище на болестта в старозагорското село Воденичарово, което се намира в непосредствена близост до първичните огнища в селата Воден и Черногорово. „Основното нещо, което трябва да направят фермерите е да предприемат тези действия, за които сме ги предупредили. Има инструкции на нашата страница”, каза д-р Илиев и допълни, че на службите по места е разпоредено да припомнят на фермерите какво да предприемат.
По този повод спешно заседание на Областната епизоотична комисия се свиква в Русе. То ще се проведе от 14:00 ч. в Областната администрация за да се определят мерки за опазване здравето на животните.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com