Институциите в Силистра готови за зимата, тази година 77 машини ще чистят 506 км в областта

Share This:


Готовност за работа при зимни условия отчетоха институции, общини и фирми в Силистренско. По данни на Областно пътно управление и фирмата, сключила договор за зимното поддържане на над 506 км републикатска пътна мрежа в областта, на разположение са 77 машини, повечето от които са готови веднага да влязат в действие, а останалите в момента изпълняват ангажименти към 4 обекта. Сред тях са 37 снегорина (от тях 3 роторни), 20 комбинирани машини и други.
Осигурени са 7 000 тона пясък и 2 100 тона сол. За подобряване на видимостта и като превантивна мярка против навявания са отстранени 77,5 хил. кв.м. храстовидна растителност. По думите на Илмаз Осман, представител на пътноподдържащата фирма “Пътперфект -Т” ЕАД, това съставлява едва 50% от почистените храсти и банкети, което пък е предпоставка за проблеми при почистването на снега при утежнена зимна обстановка.
Във всички общини са обособени места за настаняване на закъсали по пътищата граждани. И тази година ще има две санитарни тежки верижни машини /МТЛБ/ към Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Силистра, които са с единствен ангажимент за помощ при снабдяване с хранителни продукти, превоз на родилки и на хора на диализа.
Препоръката на специалистите е непременно при подаване на сигнал за бедствия на хора до тел. 112 да бъдат съобщавани възможно най-точни координати за лесно откриване, за да се спестява време и енергия.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com