Инспектор Пламен Великов от Силистра с награда от конкурса „Пожарникар на годината 2016”

Share This:


Тази публикация е прочетена 3831 пъти!

Инспектор Пламен Великов от РС „Пожарна безопасност и защита на населението” – Силистра получи награда в Националния конкурс „Пожарникар на годината 2016”. Той е първи подгласник на носителя на отличието в направлението „Контролна дейност” инспектор Марин Радев от РСПБЗН-Стара Загора. Наградата му бе връчена от директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов на официална церемония в Централния военен клуб днес в столицата.
Великов е служител на РСПБЗН-Силистра от 2004 г. Той е заслужил номинацията с показан висок професионализъм и постигнати отлични резултати в работата си през предходната 2016 г. Близо една трета от извършените от службата тематични и контролни проверки са негово дело, а в Алфатарския регион, за който отговаря, не е регистриран нито един пожар в житната реколта.
В актива му по линия на превантивната работа са 8 практически занятия по евакуация на служители в поверените му обекти. Великов е провел 36 занятия с ръководените от него два младежки противопожарни отряда „Млад огнеборец”, един от които стана областен първенец на проведеното през месец май м.г. състезание. Той има основен принос и при сформирането, регистрирането и окомплектоването на доброволното формирование в община Алфатар.
Церемонията „Пожарникар на годината” се провежда за 22-ри пореден път. В конкурса се излъчва комплексен победител и победители в основните направления на дейност – пожарогасителна и спасителна дейност, контролна дейност и превенция. Награди са предвидени също за граждани, представители на изпълнителната и местната власт, общественици, доброволци, оказали значимо съдействие на противопожарните служби в страната.
За първи път в историята на конкурса тази година е присъдена специална комплексна награда за героизъм и демонстрирани високи професионални качества. Тя е за РДПБЗН-Шумен и действията на служителите на дирекцията в 10-дневната спасителна операция край село Хитрино.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com