“Индипендънт”: Открита е универсална ваксина срещу рака

Share This:


Статия в “Индипендънт” сочи, че е открита универсална ваксина срещу заболяването. “Истински пробив в медицината”, е реакцията на експеритте.
Изследователи са открили начин да “накарат” имунната система да атакува тумори в тялото и освен това се оказва, че този процес протича без странични ефекти.
Стъпките в тази посока са много позитивни и резултатите са обнадеждаващи, твърдят учени, цитирани от британското издание. Ваксината работи на принципа на всички останали, които атакуват вируси в организма, но в случая обект на “атаките” са злокачествените образувания.
Екипът изследователи, който достигнал до важното откритие, е международен, начело с Професор Угур Сахин от Университета Johannes Gutenberg в Германия.
Техният труд е публикуван първо в списание “Nature”. На пракитка учените са успели да разбият генетичния RNA код на раковите клетки и след отва са го инжектирали в наночастици. По-късно са вкарани в кръвта на трима пациенти в напреднала фаза на роково заболяване.
Имунната система на пациентите реагирала като произвела T-клетки, които моментално започнали да унищожават раковите клетки.
Ваксината се оказала ефикасна и срещу “агресивно растящите тумори”, твърдят изследователите.
“Ваксината е скъпа за производство, но на практика си заслужава, тъй като се явява антиген за почти всеки вид тумор и е възможно да намери широко приложение”, пише екипът изследователи.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com