Илко Семерджиев: Необяснима е търпимостта на премиера към лъжите на Петър Москов

Share This:


„Петър Москов практикува левичарски тези и управление и това е видно от всичките му действия – рецентрализира, одържавява, не слуша никого и успя да настрои всички срещу себе си“, категорично заяви Илко Семерджиев, бивш здравен министър, в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

Той подчерта, че е няма никакво обяснение за лъжите на министър Москов.

„Абсолютно недопустимо е в публичното пространство да се тиражират неистини и откровени лъжи.

Това за политик е силно отрицателна характеристика“, допълни той.

„Най-напред, той заблуждава Министерския съвет – в доклада си пише, че ваксините „Еувакс“ и „Пентаксим“ са за задължителния имунизационен календар, след което се самоопроверга и се опита да каже, че ваксините са за бежанци. И след като прокуратурата разследва случая и се произнесе, че това е незаконен внос и употреба, той реши, че ще блокира поне действието на „Еувакс“. Но факт е, че, първо, това не е дарение, а бартер с Турция“, каза още Семерджиев.

Попитан защо премиерът продължава да защитава и не отстранява министър Москов, бившият здравен министър отвърна, че реакцията на премиера е необяснима.

„С вас, като непримирими противници на лъжата“, обърна се Семерджиев към водещия Сашо Диков – „не говорим празни приказки и се основаваме на документи. Факт е, че на 17 септември м.г. са изнесени 2 млн. БЦЖ ваксини и е факт, че на 2 декември, в писмен отговор, подписан от самия министър, се твърди, че няма никакъв износ за Турция, което е документална лъжа и то в Народното събрание.

От първата лъжа, в която заблуждава министри, има втора лъжа, при която се заблуждават народни представители.

Абсолютно необяснима е търпимостта на министър-председателя към подобно поведение“, подчерта Семерджиев.

Той бе категоричен, че подобно решение на премиера да се прикриват и толерират лъжите на министър Москов няма обяснение.

„Фактите показват, че министър Москов се оплете в много лъжи и не само за ваксините. Това показва, че България вече не е страна, която може да се развива.

България е страна, която живее в постоянна лъжа,

която се тиражира от медиите и генерира от властта, и това означава, че живеем в страна на илюзиите и измамите“, констатира още Семерджиев.

По повод планираното въвеждане на пръстов идентификатор, бившият здравен министър прогнозира, че могат да се правят мащабни измами, както изборни, така и здравни.

„Системата вече започва да контролира пациента“, каза той.

Семерджиев бе категоричен, че пръстовият отпечатък е предусловие за по-мащабни измами, а не решение за прекратяването им.

„Министър Москов започна с обещанието за въвеждане на електронна здравна карта, но вместо това замени концепцията с пръстов отпечатък.

Това е чужда концепция, а той има задачата да я въведе

и вероятно ще стои на поста си, докато не изпълни тази мръсна задача“, подчерта Семерджиев.

„Хвърлянето на тотални обвинения към всички, сатанизирането на цяла една професия – е недопустимо тоталитарно поведение“, допълни той.

„По-обезпокоителното е, че българските граждани не реагират. Когато някой смее да лъже и това е доказано – той няма място във властта“, заключи Семерджиев пред BIT.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com