Изтича срокът за подаване на декларации за юридически лица към НАП

Share This:


Национална агенция за приходите напомня, че на 02.04.2018г. изтича срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци за доходи през 2017 г.

Всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31.12.2017 г., се подават единствено по електронен път. С тази декларация се подава и годишен отчет за дейността. В същия срок трябва да се плати и дължимият корпоративен данък, след приспадане на направените авансови вноски.

От началото на годината до момента, в НАП Силистра са подадени по електронен път 1715 годишни данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци за 2017г.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета и  с  пощенски запис.

От месец февруари НАП предлага за своите клиенти нова услуга за плащане на задължения към бюджета без банкови комисионни и такси –  чрез ПОС терминали. Това може да стане на место във всеки офис или чрез портала за електронни услуги на НАП – виртуален ПОС.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com