Изграждат модерна лаборатория за инвазивна кардиология в болницата в Силистра

Share This:


Модерна лаборатория за инвазивна кардиология към отделението по кардиология ще бъде изградена в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Силистра, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Даниела Костадинова. Средствата в размер на 1.5 милиона лева бяха отпуснати с постановление на правителството от заседанието му през юли.
500 хиляди лева от тази сума ще бъде заделена за изграждането на лаборатория, а един милион лева – за закупуване на оборудването, основно перо от което е ангиотрафът. В отделението ще се извършват коронарографии и други скъпоструващи специализирани изследвания и манипулации на сърцето, за които до този момент пациентите от региона трябваше да бъдат транспортирани до Русе.
Освен, че дават точна диагностика на заболяването на сърцето, коронарографиите ще осигуряват качествено и модерно лечение и многократно увеличават шансовете за добри прогнози и качествен живот след манипулациите, заяви д-р Петя Чобанска – завеждащ отделението по кардиология в силистренската болница.
То ще се помещава в сутерена на терапевтичния блок. В него ще работят двама инвазивни кардиолози. Предстои обучение за работа със специализираната апаратура на лекари и медицински сестри в новото отделение, което се очаква да бъде готово най-рано през 2018 година.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com