Идва кучешки студ до минус 20 градуса с виелици и навявания в Добруджа


Тази публикация е прочетена 2994 пъти!

В първата седмица на януари зимата ще се завърне с пълна сила. Със силен североизточен вятър, снеговалежи, виелици и снегонавявания. Това сочи средносрочната прогноза за времето.
Всичко ще започне в четвъртък, ще се развие в петък и отчасти в събота и ще затихва в неделя и понеделник.
Според моделите, валежите ще са най-обилни в петък, в Южна и Източна България, навсякъде ще се образува нова снежна покривка, на места значителна, преспи ще блокират пътища и проходи, в отделни райони движението няма да е възможно.
Снеговалежите ще обхванат цялата страна, но най-много ще вали на югоизток и изток. Това е така, тъй като средиземноморски циклон ще преминава южно от страната и България ще е в северната му, студена част.
Заради движението на циклона, от североизток и север над страната ще нахлува студен въздух, вятърът ще е силен и бурен и това ще доведе до виелици и навявания. Особено в Източна България и Добруджа.
Температурите ще са отрицателни дори през деня, а в сутрешните часове в петък, събота, неделя и понеделник ще се понижават, като в неделя и понеделник сутринта ще са до минус 17, минус 20 градуса. Това ще един от основните зимни пристъпи през тази зима.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com