Ивайло Няголов от Силистра е щастливецът, хванал Богоявленския кръст днес


Тази публикация е прочетена 1688 пъти!

25-годишният Ивайло Няголов от Силистра хвана днес Богоявленския кръст, който бе хвърлен в река Дунав от Доростолския митрополит Амвросий на големия християнски празник Свето Богоявление /Йордановден/. Ивайло Няголов скача за пръв път и печели за пръв път. Общо 14 души скочиха във водите на Дунав край Силистра в благородната битка за спасението на кръста.
Ритуалът бе част от всички събития, свързани с празника Йордановден, започнал с литургия в православния храм „Св. Св. Първоапостоли Петър и Павел” в Силистра и продължил преди финала с литийно шествие, в което се включиха областният управител Ивелин Статев и кмета д-р Юлиян Найденов.
От името на Община Силистра градоначалникът д-р Юлиян Найденов връчи на тазгодишният щастливец – Ивайло Няголов, поздравителен адрес и парична награда в размер на 100 лева. Грамота и ваучер за спортни стоки, също в размер на 100 лева, му подари и областният управител на Силистра Ивелин Статев, а всички останали участници, заедно с Ивайло Няголов, получиха парични възнаграждения, дарени от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий.
След края на тържествения ритуал стотици силистренци си взеха светена Богоявленска вода.

 


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com