Ивайло Калфин в Силистра: “Партиите трябва да намерят общ език за България”

Share This:


На 21 март 2017 г. в Силистра се проведе тържествена предизборна среща на кандидатите за народни представители от Коалиция „АБВ – Движение 21”.
В срещата участва изявеният български политик и държавник Ивайло Калфин, основател на ПП „АБВ”, топло посрещнат от граждани и симпатизанти.
В словото си той акцентира върху отговорността на политиците за България. Според него предизборната кампания ни връща в ситуация преди много години, в периода на 90-те години на миналия век – с лични нападки между две партии, без среда за политически дебати. „Къде е политиката, за която всички ние правим избор? Партиите трябва да намерят общ език за България! Трябва ни парламент с работещо мнозинство, експерти, честни хора, зад които не стои бизнес!” – подчерта Калфин в Силистра.
Той подкрепи кандидатите за народни представители от Коалиция „АБВ – Движение 21”, която трябва да бъде представена в парламента със своите авторитетни хора и експерти, с визия на България до 2050 година. Калфин сподели пред гражданите на Силистра свои идеи в социалната област:
– над 80 000 българи в момента работят в Гърция – в туризма и селското стопанство. Вместо да се наемат работници от чужбина, те могат да се привлекат в България с гъвкави мерки на пазара на труда: обучения, договори за определен срок, програми за заетост;
– преизчисляване на пенсиите в момента, тъй като Пенсионният фонд е добре структуриран и финансово стабилизиран;
– преди години, изискването на ПП „АБВ” е било за ръст на минималната работна заплата от 340 лв. на 460 лв. Това сега е факт. Необходимо е постъпателно повишаване на минималната работна заплата;
– социалната система трябва да се промени;
– безплатни и достъпни детски ясли и градини. Необходими са 500 милиона лева, които са инвестиция в бъдещето на България;
– Държавен инвестиционен фонд, за да се помага реално на хората.
„Имаме нужда от разумни и квалифицирани хора в управлението. Политиката не е запазена територия. Водачът на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21” доц.д-р Георги Кючуков е изградил името си и държи на него. Има смисъл да се гласува”, каза Калфин. Според него важната тема е България. Затова партиите в българския парламент трябва да напишат 10 точки и да намерят мнозинство за промяна. В това се изразява патриотизмът, а не в надвикване и блокади, каза още Ивайло Калфин. Той се спря и на необходимостта от политика на Балканите, в района на Черно море, тъй като живеем в регион, който става все по-нестабилен.
Доц. д-р Георги Кючуков – неврохируг, водач на листата за народни представители от Коалиция „АБВ – Движение 21” акцентира върху Програмата на Коалицията за възраждане на българската икономика, за повишаване на доходите, развитие на образованието и културата. Според него основната грешка в здравеопазването е, че в центъра стои финансовият резултат – „Левчето” и около него гравитират пациенти и лекари. Според доц. д-р Кючуков, в центъра на здравеопазването трябва да бъдат профилактиката и лечението на хората. Лечебните заведения да не бъдат търговски дружества. Необходима е промяна: „Здравето не може да бъде стока. Здравеопазването не е само наука за лечение на болестите, а социална система, която трябва да опазва здравето на хората!”, подчерта доц. д-р Кючуков.
Като народен представител от ПП „АБВ” в 43-то Народно събрание той подготви парламентарно питане и единствен в българския парламент постави въпроса за преустановяване на трафика на ТИР-ове в Силистра.

Богатата концертна програма бе поздрав на Коалиция „АБВ – Движение 21” към силистренци.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com