За 12 години инициативата “Българската Коледа” е събрала над 25 млн. лева

Share This:


За 12 години всички ние, обединени около каузата за здравето на българските деца, сме събрали 25 660 233 лв. С тях са подпомогнати 2292 деца и е закупена апаратура за 210 лечебни заведения в цялата страна. Това съобщи актьорът Владимир Пенев, който беше водещ на благотворителния концерт-спектакъл „Българската Коледа“, който се проведе в Народния театър „Иван Вазов”, съобщи телевизия БТВ.
„Тази инициатива е пример за нещо значимо, създадено за българи, за да помага на българи. Дарението не е милостиня, дарението е начин да правим добро. Начинът, по който реагираме на бедите показва какви хора сме”, каза той и призова българите да продължават да даряват и да подаряват надежда на децата в беда. Кампания 2015-2016 г. на благотворителната инициатива бе под мотото „Да помогнем на децата в реанимация“.
Участие в благотворителния концерт взеха популярни български изпълнители, сред които Миро, Графа, Поли Генова, Веселин Маринов, Орлин Горанов, Жана Бергендорф, Михаела Филева, Нина Николина, както и изявени спортисти и актьори. На спектакъла присъстваха около 700 души.

Обръщението на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит

Скъпи сънародници, братя и сестри, в тази тиха вечер, когато си спомняме рождението по плът на Господ Исус Христос пожелавам на всички мирът и радостта, които се изливат на празника да ни направят щедри и любвеобилни. Това каза в специално видео обръщение в подкрепа на децата Негово Светейшество Българският патриарх Неофит Неофит.
„Страданието на нашите ближни и особено на децата на България е изпитание за всички нас, изпитание за на нашата човечност и способност да съчустваме и състрадаваме, за нашата готовност да отделяме от своето, за да облекчим мъката на другия, да отделим от нашето време сили и средства, за да помогнем на онези, които са в отчаяние и безднадеждност и ги утешим”, призова той.
„Нека да се поучим от Христа в неговата безгранична любов и жертвеност към хората! Подадената ръка за помощ към децата в реанимация и техните близки да бъде нашият драгоценен дар за новородилия се Младенец, Господ да възнагради вашата отзивчивост с изобилните и благодатните си дарове и милости”, добави патриарх Неофит.
Той пожела радостно посрещане на празника, любов и мир в сърцата и домовете на християните.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com