Започнаха ремонтни дейности на пътя Тутракан-Кубрат

Share This:


Започна рехабилитацията на 9,77 км от пътя Тутракан-Кубрат, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Основният ремонт на второкласния път се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. На символичната първа копка на обекта присъства председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.
В средата на миналия месец, със средства от ОПРР стартира рехабилитацията на още 21 км от път в участъка Разград-Търговище. След завършването на двата проекта ще бъдат обновени общо 30 км от път, който свързва областите Силистра, Разград и Търговище. С основния ремонт на отсечката ще се повиши безопасността при пътуване и ще се подобрят връзките с Русе, Разград, Търговище, Шумен, Силистра и други населени места в Северна и Североизточна България.
Участъкът, който ще се ремонтира, започва от кръстовището Тутракан – Русе, преминава през с. Старо село и завършва при границата със съседната област Разград. С изпълнението на проекта ще се възстанови носимоспособността на настилката и ще се осигури оптимална скорост на движение, което ще доведе до намаляване на емисиите парникови газове. Отсечките ще бъдат с нови мантинели, пътни знаци и маркировка. Изпълнител на строително-монтажните работи е „Пътперфект-Т“ ЕАД, а стойността на договора е 4 884 088,33 лева.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com