Започнаха работа смесените полицейски екипи в района Силистра-Кълъраш

Share This:


Започнаха работа смесените българо-румънски екипи, които ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през активния летен сезон. Съвместната контролна дейност е свързана с очакваното засилване на трафика на чуждестранни туристи на двата бряга на река Дунав.
Работата на екипите се осъществява по график, съобразен с дните с очаквана висока интензивност на движението. Те ще патрулират общо 20 пъти до средата на месец септември, основно през почивните дни. Ще се контролират предимно скоростните режими, неправилното изпреварване, употребата на алкохол, валидността на документите на водача и пътното превозно средство, техническото състояние на автомобилите, превозването на контрабандни цигари и стоки и на лица с нередовни документи за пребиваване.
Инициативата се осъществява за седми пореден път, а резултатите от нея през предходните години показват, че освен контролен, тя има и доказан превантивен ефект.
През летните месеци на 2016 г. на територията на Силистренска област от съвместни българо-румънски екипи са проверени 442 моторни превозни средства, 148 от които с румънска регистрация. Установени са 147 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са наложени съответните санкции. Отнети са 7 свидетелства за управление на МПС и са разкрити 4 криминални деяния.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com