Започва облагородяването на пространството около Етнографския музей в Силистра

Share This:


Община Силистра започва облагородяването на пространството около Етнографския музей в града, заяви зам.-кметът Тихомир Борачев. По думите му, сградата се намира между два обекта, които се реконструират по оперативната програма „Региони в растеж“. Това са ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и детска ясла „Здравец“. 

“Пускаме открита процедура за проектиране на така наречената улица “Плиска”. Така ще свържем ул. “Плиска” с ул. “Александър Стамболийски” и ул. “Д-р Мижорков”. Ще облагородим пространството около музея и ще го дадем за стопанисване на самия музей. Има добри идеи на архитектите. Очакваме да видим кой ще спечели процедурата и да стартира работата”, посочи той.

Сградата на Етнографския музей в Силистра също се нуждае от основен ремонт. Причината са течовете на покрива, заради които експозицията на втория етаж е затворена за посетители. Регионалният исторически музей заедно с Общината изготвят проект, който ще представят пред Министерството на културата и ще се търси финансиране от чужбина.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com