Запалиха светлините на коледната елха в Силистра


Тази публикация е прочетена 2102 пъти!

Снимка – Арт Силистра

Светлините на коледната и новогодишната украса в Силистра грейнаха навръх Никулден. Високата 860 см елха в центъра на дунавския град част и е окичена с близо 300 лампички. Светлините бяха включени от кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов, заместник-кмета Денка Михайлова и деца от града. Специален гост бе Дядо Коледа, а за доброто настроение на всички се погрижиха местни художествени колективи.
Така започнаха проявите по случай предстоящите коледни и новогодишни празници. В дните до края на месеца ще бъде открита нова концертна зала в Художествената галерия на Силистра, ще има празничен концерт „Градски духов оркестър и приятели”, коледарска седянка в село Бабук, новите си книги ще представят авторката от Силистра Димитрина Христова и поетите Любен Дашев и Валери Станков, предвидена е също творческа среща с писателя Димитър Бочев.
Подготвя се XXII общински фестивал на коледарските групи. Ще бъде представена коледно-новогодишна изложба-базар на Дружеството на художниците. В новогодишната нощ е организирано посрещане на Нова година на открито.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com