Занятие по пътна безопасност проведоха доброволците от Детско полицейско управление – Силистра  

Share This:


Първи урок, свързан с правилата за безопасност на движението, бе проведен с доброволците от Детско полицейско управление – Силистра, което тази година се реализира с петокласници от СУ „Н.Й.Вапцаров“ в областния град. Техен лектор бе пътен полицай Стоян Савов, командир на отделение в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ при ОДМВР-Силистра. На достъпен език той припомни основните правила за пътна безопасност и подробно се спря на правилното поведение на децата като участници в движението като пешеходци и велосипедисти. Пред аудиторията бяха представени най-честите нарушения, които допускат водачите на моторни превозни средства, и санкциите, предвидени за тях в нормативната уредба на страната. Доброволците имаха възможност да разгледат техническите средства, с които си служат пътните полицаи, и да научат повече за приложението им във всекидневната работа на автоконтрольорите.

В двора на училището полицай Савов и колегата му Димитър Петров показаха на децата патрулен автомобил, а най-любознателните приеха поканата да разгледат отвътре специалното му оборудване. Интерес предизвикаха съоръжението за принудително спиране на автомобили и полицейската бронежилетка.

В практическата част на занятието доброволците демонстрираха отлични знания и умения за правилно пресичане на пътното платно самостоятелно и в група и заслужено получиха похвали от по-възрастните си „колеги“.

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com