Заковават цената на тока от 1 юли, тази година

Share This:


Комисията за енергийно и водно регулиране планира цената на тока за бита да остане почти без промяна, а топлоенергията да поевтинее с до 16 на сто от 1 юли. Замразяването на цените на електроенергията и понижението за топлата вода стават възможни заради ниските цени на природния газ. Очаква се те отново да се понижат с около 10 на сто от юли, съобщи БНР.
Без никаква промяна остава цената, по която ЧЕЗ ще продава електроенергията си на битовите потребители. За клиентите на ЕVN е предвидено поскъпване от 0.6 на сто. Отново под процент, 0.9 на сто, но поевтиняване на тока, се готви за абонатите на Енерго-ПРО.
Доста по-големи разлики ще има при цените на топлофикациите. Неколкократното поевтиняване на природния газ, дава възможност за намаляване на цените на топлоенергията с 16 на сто в Разград, с 15 процента във Враца и с 14 на сто в Плевен. В София, топлата вода ще се продава с 10 процента по-евтино, а в Бургас и Варна ще струва с 9 на сто по-малко. Понижение с четири процента се очаква в Пловдив и Велико Търново.
При топлоцентралите, работещи с въглища в Русе, Перник и Габрово, цените остават почти същите. Единствено поскъпване с четири на сто има за Сливен.
Преди да бъдат окончателно приети, всички ценови предложения ще бъдат обсъдени публично.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com