Заковават цената на тока от 1 юли, тази година


Тази публикация е прочетена 1895 пъти!

Комисията за енергийно и водно регулиране планира цената на тока за бита да остане почти без промяна, а топлоенергията да поевтинее с до 16 на сто от 1 юли. Замразяването на цените на електроенергията и понижението за топлата вода стават възможни заради ниските цени на природния газ. Очаква се те отново да се понижат с около 10 на сто от юли, съобщи БНР.
Без никаква промяна остава цената, по която ЧЕЗ ще продава електроенергията си на битовите потребители. За клиентите на ЕVN е предвидено поскъпване от 0.6 на сто. Отново под процент, 0.9 на сто, но поевтиняване на тока, се готви за абонатите на Енерго-ПРО.
Доста по-големи разлики ще има при цените на топлофикациите. Неколкократното поевтиняване на природния газ, дава възможност за намаляване на цените на топлоенергията с 16 на сто в Разград, с 15 процента във Враца и с 14 на сто в Плевен. В София, топлата вода ще се продава с 10 процента по-евтино, а в Бургас и Варна ще струва с 9 на сто по-малко. Понижение с четири процента се очаква в Пловдив и Велико Търново.
При топлоцентралите, работещи с въглища в Русе, Перник и Габрово, цените остават почти същите. Единствено поскъпване с четири на сто има за Сливен.
Преди да бъдат окончателно приети, всички ценови предложения ще бъдат обсъдени публично.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com