Жителите на община Главиница гласуват на 2 октомври за кмет на частични избори по новите правила

Share This:


Трима са регистрираните в Общинската избирателна комисия /ОИК/ кандидати за кмет на община Главиница, област Силистра, във връзка с предстоящите на 2 октомври частични избори за кмет на общината. Двама от кандидатите са издигнати от Инициативни комитети – Хюсеин Хамди и Нефие Раим, като втората е подкрепена от ГЕРБ. За участие в частичния избор е регистриран и Неждет Джевдет Ниази, издигнат от ДПС.
По данни на Общинската избирателна комисия в избирателните списъци са вписани малко над 10 500 избиратели от 23 населени места в община Главиница.
Жителите на общината ще са сред първите, които ще упражнят правото си на вот по новите промени в изборния кодекс, според които гласуването е задължително, а при неявяване на избирател на два последователни избора от един и същи вид, той ще бъде заличаван от списъците.
Също за първи път за хората, които не откриват своя кандидат от наличните, има алтернатива. В бюлетината е предвидено квадратче, в което може да заявят, че не подкрепят никого.
Назначени са 25 секционни избирателни комисии, които ще функционират в деня на вота, утвърдени са и резервните членове. Изборният ден в община Главиница ще започне в 07:00 часа и ще приключи в 20:00 часа. В случай, че след този час има чакащи за гласуване избиратели, изборният ден може да бъде удължен до 21:00 часа , уточниха от ОИК -Главиница.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com