ЕС готви сценарии Ливан на Балканите

Share This:


voinov
Юлиян Войнов

Брюксел предлага “европейско решение” чрез система за хуманитарна помощ, използвана досега само в Третия свят

 

От минимум 6 месеца се върви към сценария: Балканите-буферна зона. Вече официално!

В каква ситуация е България:

1. Русия е превърната във враждебна държава, но не за друго, а поради бруталното търгашество на Борисов покрай Южен поток и останалите проекти, за които той непрекъснато даваше сигнали, че ще изгражда, а де факто нито изграждаше, нито прекратяваше.

2. Турция е превърната във враждебна държава отново заради неадекватната и лицемерна политика на Борисов към тази държава, изразяваща се в заиграване и насърчаване амбициите на Местан за сметка на Доган, докато в същото време даване възможност на Пеевски да “развива” бизнес проектите си за сметка, разбира се, на данъкоплатците. И когато тази схема се провали, Борисов остана сам в небрано лозе: враждебност от страна на Турция, враждебност от страна на Доган и проруското лоби. Всичко това влияе не само негативно на бизнеса с Турция, но създава реална заплаха Ердоган да насочи огромен бежански поток към границата с България, което най-вероятно и ще се случи.

3. От Брюксел и много ясно вече и от Германия идват сигнали, че поведението на Борисов вече няма да бъде толерирано. Предприетите напоследък действия за късане на опашката на гущера не са свързани по никакъв начин с борбата с корупцията, а представляват закъсняла реакция, най-вече от страх, от страна на Борисов да запази властта. Този ситуация обаче, създадена с благословията на Германия не трябва да се разглежда изолирано от бежанския проблем. Напротив, именно той е в основата на промененото отношение. Просто “нашият кучи син” ще бъде натирен, заедно с държавата, която той управлява с цел спасение на ЕС. Доколкото това е възможно. Сори, но стратегическите интереси на Съюза го изискват, нищо лично.

4. И накрая, Гърция. Земеделската блокада ясно показа колко на гръцкото правителство му пука за България. И още по-лошо, как всъщност използва България, за да решава вътрешните си проблеми. Показва и отношението на Ципрас към Борисов. Само за сведение: на българо-гръцката граница няма ограда.

5. За Сърбия и Македония е излишно да се говори, защото те също са в кюпа.

С една дума, ако България наистина се превърне в буферна зона на ЕС за настаняване на бежанци, това ще се дължи в огромна, да не кажа единствена степен на изключително некадърната политика на Бирисов, който в усилията си да граби национален ресурс, просто ежедневно предава българските национални интереси!

ЕК ПРЕДЛАГА €700 МЛН. В МЕХАНИЗЪМ ЗА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com