Есе „Силистра и младите хора“ от Сузан Сунай Идририз

Share This:


За какво мечтаят младите хора в Силистренска област ?Аз мисля , че мечтите на всички от нас са различни , но е важно да направим своя правилен избор в живота.
Изборите , те са неизменна част от нашия живот.Част от тях , ние младите правим спонтанно , други отнемат повече време , тъй като имат силата изцяло да променят живота ни.Разбира се , има неща , които неможем да избираме , например къде и кога да се родим.Но затова пък сами решаваме къде и как да прекараме живота си.
Именно въпросът за този избор – дали да останеш в родния край или да отидеш някаде – е това , което вълнува все повече млади хора днес.
Харесвам много историята и културно-историческите забележителности в град Силистра , неговите паркове – красиви , чисти и подредени , гледките към Дунав – реката , която Христо Ботев и неговата чета пресякоха за да поведат България към свободата.
Но, ние младите хора се стремим да опознаваме и разбираме заобикалящия ни свят.Някои от нас мечтаят да отидат в чужбина.Други искат да останат по родните си места и да положат усилия да изградят по-достъпно и качествено образование и здравеопазване , да премахнат социалните , икономическите и психологически бариери пред тях , мечтаят да покажат , че живеят в единно , хуманно и социално общество , солидарно с всеки един от нас и да направят родното място в едно прекрасно място за живеене.
Всички млади хора желаят да водят спокоен и щастлив живот, да работят това което искат , независимо какъв избор ще направят.
Всеки млад човек има свободата да направи своя избор. Аз зная какво искам, а ти ?


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com