Есе „Силистра и младите хора“ от Гюляй Сенаахи Осман

Share This:


Моят град се намира в България и през него минава Европейският транспортен коридор №7. Силистра е основан преди повече от 5000г. Пр. Н. Е. От траките . Римската империя превзема града и основава античният Дуросторум . Този град аз още го наричам „Вечният град “ , това се дължи на факта Моят град се намира в България и през него минава Европейският транспортен коридор No=7. Силистра е основан преди повече от 5000г. Пр. Н. Е. От траките . Римската империя превзема града и основава античният Дуросторум . Този град аз още го наричам „Вечният град “ , това се дължи на факта на славното минало на града .
В областта се една от ценните в Европа късноантична гробница с древни стенописи от IV век . Днес следите от миналото на града са експонирани в самия център на града в архитектурно – археологическия резерват „ Дуросторум – Драстично – Силистра “ с разкрита наскоро „ Патриархическа базилика “ .Базиликата е първата Патриархическа църква в българска държава и втора по – големина в страната .
В моето есе искам да ви разкажа за град Силистра , който аз винаги посещавам и съм изумителна от красотите на града . Искам да започна с крепостта Меджиди Табия . След дълги години на разруха крепостта е дадена за стопанисване на ЕТ „ Валентин Петков “ , който с лични средства възстановява музейната част на крепостта . Като забележителност в града се намира Дунавската градина, който е първият обществен и дунавски парк в страната . Тя има прекрасна гледка към един от най – дългите реки в света . Близо до града се намира природонаучения музей „ Сребърна “ . От музея могат да се наблюдават птиците в резервата . Моят град е славен и със своите победи – по футбол , баскетбол , волейбол и други спортове .
В моят град има доста млади хора . Ние младите сме тези , които заедно можем да превърнем града ни в мечтаната място за живеене както за днешните така и за следващите поколения. Това са хората , които знаят да уважават останалите , това са независимите хора , това са хора които помагат на нуждаещите се . Като за последно искам да кажа , че аз съм готова да направя всичко, което мога за доброто на града .
Да учиш, да живееш, да се реализираш в чужбина е предизвикателство за много млади, но да се върнеш … Обикновено изборът е точно обратният – да останеш. Все повече млади българи се завръщат от чужбина и стартират бизнес на родна почва. Междувременно, и работодателите ухажват все повече българите-емигранти, които иска да се върнат и да работят у нас.

 

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com