“Енциклопедия – Силистренска област” е готова, представят я официално на 27 ноември

Share This:


Първият тираж от 300 броя на „Енциклопедия – Силистренска област“ е готова и ще бъде представена официално на 27 ноември от 13.00 часа в Зала 13 на Художествената галерия.
Трудът по събирането на информацията започна през 2015 г. Енциклопедията и дейностите по нейната реализация са под егидата на евродепутата Емил Радев. Председател на Инициативния комитет по написването й и спомоществовател на идеята е бизнесменът и областен координатор на ГЕРБ Тодор Тодоров. С дейностите по събирането на информацията за енциклопедията се ангажираха областните управители – бившият Стоян Бонев и настоящият Ивелин Статев, професорите Димитър Игнатовски, Ивайло Петров и Георги Атанасов, доцентите Милен Куманов и Румен Липчев, кметове на седемте общини от областта, както и представители от Регионалната библиотека, местни музеи и институции.
„Енциклопедия – Силистренска област“ е факт и нейното представяне ще предизвика особен интерес не само в научните среди, но и сред учащите и хората с историческа памет, убедени са съставителите.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com