Енерго Про: Отстраняваме повредите по ел. мрежата, причинени от зимата в Североизточна България


Тази публикация е прочетена 2304 пъти!

Обилният снеговалеж, придружен със силен вятър и обледенявания, предизвика повреди по съоръженията от електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Към 11:00 часа днес без електрозахранване са около 490 населени места в областите Добрич, Силистра, Търговище, Разград, Русе, Шумен, Габрово, Варна и Велико Търново. Най-усложнена е обстановката в Добричко и Силистренско.
Всички 384 аварийни екипа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи са мобилизирани за отстраняване на възникналите повреди. Работата им обаче е силно затруднена от изключително тежката метеорологична обстановка в Североизточна България, която в отделни райони продължава да се усложнява.
Заради затворени участъци от пътната мрежа отчетниците на компанията няма да могат да отчетат по график консумираната електрическа енергия на част от клиентите. Показанията на тези електромери ще бъдат отчетени в първия възможен момент след нормализиране на обстановката.
Ръководството на Енерго Про е в постоянна връзка с областните и общинските щабове за защита при бедствия за синхронизиране на действията. Компанията ще пренасочи допълнителен ресурс към районите с най-голям брой повреди.

Денонощният телефонен център на ЕНЕРГО-ПРО 0700 1 61 61 е в готовност да поеме по-високото натоварване.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com